Manieren om aan je zomer body te werken

Ook al is het eigenlijk nog volop winter, de eerste lentecollecties liggen al in de kledingwinkels. Dit zorgt ervoor dat de eerste lentekriebels ook al ontstaan. Mensen zijn de koude, donkere winter beu en willen af van hun winterdip. Gelukkig voor jou bestaan er manieren om dat voor elkaar te krijgen. Eén van die manieren is; kom in beweging! En wist je dat je op deze manier ook gelijk aan je Summer Body kunt werken? Een echte win-winsituatie dus!

Gezond voedingspatroon

Om lekkerder in je lijf te zitten is een gezond eetpatroon zeer belangrijk. Op deze manier kun je, in combinatie met bewegen, lekker strak in je vel komen te zitten. Een gezond voedingspatroon houdt in dat je ervoor zorgt dat je basis gezond is. Kijk bijvoorbeeld eens naar "De schijf van 5" en leer meer over een gevarieerd dieet. Eet genoeg groente en fruit en zorg ervoor dat je eventuele vitamines en mineralen die je tekortkomt, aanvult met een supplement. Ook is genoeg drinken belangrijk, en dan met name water. Zorg ervoor dat je minstens 2 liter per dag haalt, en als je gaat bewegen moet je nog meer drinken. Ook zijn eiwitten belangrijk voor de sporters onder ons. Deze zorgen ervoor dat je spiermassa zich kan herstellen.

Zoek een sport die bij je past

Daarnaast is het belangrijk om meer te gaan bewegen. Wist je dat het aanbevolen is voor volwassenen om sowieso een half uur per dag in beweging te zijn? En dit is niet eens de aanbevolen hoeveelheid voor sporters, maar de hoeveelheid om een beetje gezond te blijven. Voor tieners en kinderen ligt de grens zelfs op één uur beweging per dag. Kom jij hieraan?

Om wat meer in beweging te zijn, kun je vaker de fiets pakken voor korte afstanden. Ook kun je regelmatig een rondje lopen door je wijk. Wil jij graag nog meer bewegen? Dan is het nodig om op zoek te gaan naar een sport die bij je past. Je kunt natuurlijk binnen sporten in een sportschool, of deze oefeningen thuis doen. Ook is het bij sportscholen vaak mogelijk om deel te nemen aan groepslessen. Zo wordt het gelijk ook een leuke sociale activiteit.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om samen te gaan sporten met je vrienden. Denk eraan om bijvoorbeeld te gaan hardlopen of padellen. Zorg altijd voor passend schoeisel. Zo kun je gaan voor schoenen van het merk Nike, en voor hardlopen kun je in het bijzonder kijken naar de Nike ZoomX Invincible Run FK 3. Veel succes met het kweken van je Summer Body!